۲۵ تجربه ناب آشپزی از نی نی سایت: راز و رمزهای خوشمزگی!
نی نی سایت، فقط محل تبادل نظر درباره بچهداری نیست! اینجا گنجینهای از تجربههای آشپزی هم هست که میتونه هر کسی رو به یه سرآشپز حرفهای تبدیل کنه. من خودم شخصا خیلی از ایدهها و ترفندهای آشپزی رو از همینجا یاد گرفتم. امروز میخوام ۲۵ تا از بهترین تجربههایی که تو این سالها از کاربرا یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بذارم:
این نکات، عصاره سالها آشپزی و امتحان و خطا توسط مادران و زنان خانهدار با ذوق ایرانیه. پس با دقت بخونید و تو آشپزخونهتون امتحانشون کنید!
- 💥برای پخت یه قیمه خوشمزه و لذیذ، اول پیاز رو خوب سرخ کنید تا طلایی بشه، بعد گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید تا رنگش عوض بشه.
- 💥برای از بین بردن بوی زهم گوشت، قبل از پخت، اون رو توی مخلوط سرکه و آبلیمو به مدت نیم ساعت بخوابونید.
- 💥اگه عجله دارید و میخواید زودتر برنج بپزید، برنج رو از قبل خیس کنید. این کار باعث میشه که برنج زودتر بپزه و نرمتر بشه.
- 💥برای اینکه ته دیگ سیب زمینی طلایی و خوشمزه بشه، سیب زمینیها رو نازک برش بزنید و کف قابلمه بچینید، بعد کمی روغن و زعفران آب کرده روشون بریزید.
- 💥اگه سوپتون خیلی شور شد، یه تیکه سیب زمینی پوست کنده داخلش بندازید تا نمک اضافی رو جذب کنه.
- 💥برای خوش طعم شدن مرغ، قبل از پخت، اون رو با پیاز، سیر، نمک، فلفل و ادویه مرغ مزهدار کنید.
- 💥برای پخت یه کیک اسفنجی عالی، تخم مرغها رو خوب بزنید تا کرم رنگ و کشدار بشن.
- 💥اگه خمیر پیتزاتون خیلی سفت شد، کمی آب ولرم بهش اضافه کنید و دوباره ورز بدید.
- 💥برای جلوگیری از سوختن سیر هنگام تفت دادن، اون رو آخر سر اضافه کنید.
- 💥برای خوش طعم شدن کتلت، یه قاشق آرد سوخاری به مایه کتلت اضافه کنید.
- 💥اگه میخواید کوکو سبزی پفکی و خوشمزه داشته باشید، قبل از سرخ کردن، یه قاشق ماست به مایه کوکو اضافه کنید.
- 💥برای تهیه یه سس گوجه فرنگی خوشمزه، از گوجه فرنگیهای رسیده و آبدار استفاده کنید.
- 💥اگه مربای آلبالوتون خیلی شیرین شد، کمی آبلیمو بهش اضافه کنید.
- 💥برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، موقع پخت، از حرارت ملایم استفاده کنید و مرتب کف روی مربا رو بگیرید.
- 💥اگه میخواید ژلهتون شفاف و براق بشه، بعد از حل شدن پودر ژله، اون رو از صافی رد کنید.
- 💥برای خوش طعم شدن عدس پلو، از گوشت چرخ کرده تفت داده شده با پیاز و ادویه استفاده کنید.
- 💥اگه میخواید آش رشتهتون خوشمزه بشه، از سبزی آش تازه استفاده کنید و رشته رو آخر سر اضافه کنید.
- 💥برای جلوگیری از ترک خوردن کوفته تبریزی، گوشت رو خوب ورز بدید و کوفتهها رو با حرارت ملایم بپزید.
- 💥برای پخت یه خورشت بادمجان خوشمزه، بادمجانها رو قبل از سرخ کردن، نمک بزنید تا آبشون کشیده بشه و روغن کمتری جذب کنن.
- 💥اگه خورش قورمه سبزیتون خیلی چرب شد، یه تیکه یخ داخلش بندازید تا روغن اضافی رو جذب کنه.
- 💥برای پخت یه کباب کوبیده آبدار و خوشمزه، از گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفندی و گوساله استفاده کنید و بهش پیاز رنده شده و ادویه اضافه کنید.
- 💥اگه میخواید ماکارونیتون به هم نچسبه، بعد از آبکش کردن، روش آب سرد بریزید.
- 💥برای پخت یه لازانیای خوشمزه، از سس بشامل غلیظ و پنیر پیتزای مرغوب استفاده کنید.
- 💥برای خوش طعم شدن سالاد الویه، از سیب زمینی پخته و له شده استفاده کنید و بهش خیارشور، تخم مرغ آبپز، سس مایونز و آبلیمو اضافه کنید.
- 💥برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ، بعد از خرد کردن، روی اون آبلیمو بپاشید.

این فقط یه شروع بود! دنیای آشپزی خیلی گستردهتر از اینهاست. با امتحان کردن و تجربه کردن، میتونید مهارتهای آشپزی خودتون رو ارتقا بدید و غذاهای خوشمزهتری بپزید.
خوشمزه بپزید و نوش جان کنید!
خلاصه تجربیات آشپزی در نی نی سایت: 25 نکته کلیدی
1. راز خوشمزگی قورمه سبزی
تفت دادن سبزی قورمه با حرارت ملایم و صبر زیاد، راز اصلی خوشمزگی آن است. بهرهگیری از گوشت گوسفندی با استخوان طعم بهتری به قورمه سبزی می دهد. برای جا افتادن قورمه سبزی، اجازه دهید با شعله کم برای مدت طولانی بپزد. اضافه کردن یک قاشق چایخوری شنبلیله خشک در اواخر پخت، عطر و طعم قورمه سبزی را بی نظیر می کند. مقدار کمی رب گوجه فرنگی (خیلی کم) برای رنگ بهتر قورمه سبزی استفاده کنید. اگر قورمه سبزی شما ترش شد، یک قاشق چایخوری شکر به آن اضافه کنید. برای رفع تلخی قورمه سبزی، یک تکه سیب زمینی پوست کنده داخل آن بیندازید.
2. پخت برنج مجلسی
خیساندن برنج قبل از پخت به مدت حداقل 2 ساعت، باعث می شود برنج قد بکشد. برای جلوگیری از شفته شدن برنج، مقدار آب را متناسب با نوع برنج تنظیم کنید. اضافه کردن یک قاشق روغن مایع به آب برنج، از چسبیدن دانه های برنج به هم جلوگیری می کند. برای داشتن ته دیگ طلایی و خوشمزه، از زعفران دم کرده و کمی روغن استفاده کنید. دم کردن برنج با حرارت ملایم، باعث می شود برنج به خوبی پخته و نرم شود. برای معطر شدن برنج، از چند قطره گلاب در اواخر پخت استفاده کنید. هنگام دم کشیدن برنج، یک دم کنی تمیز روی قابلمه قرار دهید.
3. فوت و فن های پخت کتلت
برای جلوگیری از وا رفتن کتلت، سیب زمینی و پیاز را آبگیری کنید. اضافه کردن یک قاشق آرد نخودچی به مایه کتلت، باعث انسجام بیشتر آن می شود. برای خوش طعم شدن کتلت، از ادویه های مختلف مانند زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر استفاده کنید. سرخ کردن کتلت با حرارت ملایم، باعث می شود کتلت به خوبی بپزد و نسوزد. بعد از سرخ کردن، کتلت ها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. برای تنوع، به مایه کتلت کمی جعفری خرد شده اضافه کنید. میتوانید از گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفندی و گوساله برای تهیه کتلت استفاده کنید.
4. نکاتی برای داشتن مرغ بریان خوشمزه
مرغ را حداقل 2 ساعت قبل از پخت با ادویه جات، پیاز و آبلیمو مزه دار کنید. برای جلوگیری از خشک شدن مرغ در فر، آن را در کیسه پخت قرار دهید. میتوانید داخل شکم مرغ را با سبزیجات معطر و یا آلو پر کنید. در طول پخت، مرغ را چند بار با سس مخصوص (مخلوط روغن، آبلیمو و ادویه) بمالید. برای طلایی شدن مرغ، در اواخر پخت، شعله بالای فر را روشن کنید. بعد از پخت، اجازه دهید مرغ کمی خنک شود سپس آن را برش بزنید. برای تهیه مرغ بریان روی گاز، از شعله پخش کن استفاده کنید.





