آشپزی خانگی: کلکسیونی از نکات و ترفندها از نینیسایت
آشپزی در خانه، فراتر از صرف تهیه غذا، یک هنر و یک عشق است. در نینیسایت، کاربران بیشماری تجربیات گرانبهای خود را با دیگران به اشتراک میگذارند. این پست، چکیدهای از این تجربیات است، تا در آشپزی خانگی به شما کمک کند.
این تجربیات بر اساس نظرات و پیشنهادات کاربران نینیسایت جمعآوری شدهاند و هدفشان ایجاد یک راهنمای کاربردی و آسان برای همه علاقهمندان به آشپزی است.

- 💥ترفند طلایی پخت برنج: برای داشتن برنجی قد کشیده، قبل از پخت، چند ساعتی آن را در آب و نمک خیس کنید.
- 💥راز خوشمزگی کتلت: اضافه کردن یک قاشق آرد سوخاری و کمی پیاز رنده شده آب گرفته، کتلتها را ترد و خوشطعم میکند.
- 💥نرم شدن گوشت خورشتی: برای اینکه گوشت خورشت سریعتر بپزد و نرم شود، از کمی کیوی رنده شده استفاده کنید.
- 💥جلوگیری از سر رفتن شیر: یک قاشق چوبی را به صورت افقی روی دهانه قابلمه قرار دهید.
- 💥طعمدار کردن مرغ: مرغ را حداقل ۲ ساعت قبل از پخت در مخلوطی از پیاز، سیر، آبلیمو و ادویه مزهدار کنید.
- 💥خوشرنگ شدن قیمه: برای داشتن قیمهای خوشرنگ، رب را جداگانه تفت دهید تا رنگ باز کند.
- 💥ماندگاری بیشتر سبزیجات: سبزیجات را قبل از نگهداری بشویید، خشک کنید و در دستمال کاغذی بپیچید.
- 💥جلوگیری از سیاه شدن سیبزمینی: سیبزمینیهای پوست کنده را در آب سرد نگهداری کنید.
- 💥تازه ماندن نان: نان را در کیسه پارچهای یا نایلونی دربسته نگهداری کنید.
- 💥پفکی شدن کیک: تخممرغها را به خوبی هم بزنید تا کرمرنگ و کشدار شوند.
- 💥رفع شوری غذا: یک تکه سیبزمینی خام در غذا بیندازید تا شوری را جذب کند.
- 💥رفع تندی غذا: کمی ماست یا خامه به غذا اضافه کنید.
- 💥غلظت دادن به سوپ: کمی آرد را در آب سرد حل کرده و به سوپ اضافه کنید.
- 💥ترد شدن پیاز سرخ کرده: پیازها را یکدست و نازک خرد کنید و در روغن داغ سرخ کنید.
- 💥جلوگیری از کپک زدن مربا: قبل از ریختن مربا در شیشه، شیشه را کاملا استریل کنید.
- 💥طعم بهتر کوکو سبزی: کمی گردو خرد شده به مواد کوکو اضافه کنید.
- 💥خوشمزه شدن املت: یک قاشق شیر به تخممرغها اضافه کنید.
- 💥پخت یکنواخت سیب زمینی سرخ کرده: سیب زمینی ها را قبل از سرخ کردن در آب سرد بگذارید و سپس کاملا خشک کنید.
- 💥عطر دار شدن روغن: یک حبه سیر و یک شاخه رزماری را داخل روغن زیتون قرار دهید.
- 💥بهبود بافت کباب کوبیده: پیاز را رنده کرده و آب آن را کاملا بگیرید.
- 💥رفع بوی زهم گوشت: گوشت را قبل از پخت، چند دقیقهای در آب و سرکه بخیسانید.
- 💥تندتر شدن غذا: از فلفل قرمز تازه یا پودر فلفل چیلی استفاده کنید.
- 💥افزایش ماندگاری رب گوجه: یک لایه روغن روی رب بریزید.
- 💥بهبود طعم فسنجان: کمی پودر گردو را تفت دهید تا طعم بهتری بگیرد.
- 💥جلوگیری از ترک خوردن تخم مرغ آب پز: قبل از آب پز کردن، یک قاشق نمک به آب اضافه کنید.
از امتحان کردن دستورهای جدید نترسید و از طعمهای مختلف لذت ببرید!
آشپزی خانگی: ۲۵ تجربه ناب از کاربران نی نی سایت
۱. راز خوشمزگی قورمه سبزی
اکثر کاربران نی نی سایت معتقدند که تفت دادن سبزی با حرارت ملایم و زمان طولانی (حداقل یک ساعت) راز خوشمزگی قورمه سبزی است.حتی برخی پیشنهاد میدهند سبزی را یک روز قبل تفت دهید و در یخچال نگه دارید.شنبلیله خشک هم طعم و عطر فوقالعادهای به قورمه سبزی میبخشد.فقط دقت کنید مقدارش زیاد نباشد تا تلخ نشود.بهرهگیری از گوشت گوسفندی با استخوان، قورمه سبزی را لذیذتر میکند.برخی هم از گوشت گوساله ران استفاده میکنند که کم چربتر باشد.لوبیا چیتی را حتماً از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
لیمو عمانی را سوراخ کنید و در آب گرم خیس کنید تا تلخی آن گرفته شود.
در نیم ساعت آخر پخت به قورمه اضافه کنید.اضافه کردن یک تکه دنبه گوسفندی (در صورت تمایل) به قورمه سبزی، طعم آن را بینظیر میکند.برای لعابدار شدن قورمه سبزی، میتوانید کمی آرد تفت داده شده به آن اضافه کنید.
۲. فوت و فن کباب کوبیده خانگی
مهمترین نکته در تهیه کباب کوبیده خانگی، بهرهگیری از گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفندی و گوساله با چربی مناسب است. پیاز را رنده ریز کنید و آب آن را کاملاً بگیرید. آب پیاز باعث ریختن کباب از سیخ میشود. برای اینکه کباب به سیخ بچسبد، گوشت را خوب ورز دهید. میتوانید از بی کربنات سدیم (جوش شیرین) هم به مقدار خیلی کم استفاده کنید. کبابها را روی حرارت ملایم و به طور یکنواخت بپزید تا نسوزند و داخلشان خام نماند. قبل از قرار دادن کباب روی منقل، سیخها را کمی چرب کنید. در صورت تمایل میتوانید به گوشت کباب کمی جعفری خرد شده اضافه کنید. برای سیخ زدن راحت تر، دست خود را کمی خیس کنید.
۳. ترفندهای پخت برنج مجلسی
برای پخت برنج مجلسی، از برنج ایرانی با کیفیت استفاده کنید. برنج را قبل از پخت، حداقل دو ساعت در آب نمک خیس کنید. برای آبکش کردن برنج، زمانی که دانههای برنج نرم شده اما مغز آن هنوز کمی سفت است، آن را آبکش کنید. هنگام دم کردن برنج، شعله را کم کنید و اجازه دهید برنج به آرامی دم بکشد. برای ته دیگ طلایی و خوشمزه، از سیب زمینی یا نان لواش استفاده کنید. اضافه کردن زعفران دم کرده به برنج، عطر و رنگ بینظیری به آن میبخشد. برای خوش عطر شدن برنج، میتوانید کمی روغن کرمانشاهی به آن اضافه کنید.
۴. سوپ جو خوشمزه و مقوی
جو پرک را قبل از پخت، کمی خیس کنید. برای طعم بهتر سوپ، از آب مرغ یا آب گوشت استفاده کنید. هویج و سیب زمینی را نگینی خرد کنید و به سوپ اضافه کنید. برای لعاب دار شدن سوپ، میتوانید یک قاشق غذاخوری آرد را در کمی آب سرد حل کرده و به سوپ اضافه کنید. در انتها، کمی جعفری خرد شده و آبلیمو به سوپ اضافه کنید. اگر دوست دارید سوپ شما غلیظ تر باشد میتوانید از خامه هم استفاده کنید. برای داشتن سوپ سبزیجات مقوی میتوانید هر سبزیجاتی که دوست دارید به سوپ اضافه کنید.





